Najnovije vijesti
Kloniranje kose u 2. od 3 faze istraživanja

Dana 24.01.2012 na konferenciji kliničkih dermatologa koja je održana na Hawaima, Aderans Research zaokupio je pažnju medicinske i šire javnosti prezentiranjem i govorom svojih predstavnika o napretku u kliničkom istraživanju jedinstvenih Ji Gami™ stanica. Za one koji još nisu upoznati,  Aderans Research je pionir u staničnom inženjeringu kojemu je cilj usavršiti metodu multiplikacije (kloniranja) kose, koja bi, ukoliko se pokaže djelotvorna, bila veliki iskorak u borbi protiv androgene alopecije tj. nasljednom ćelavosti od koje pate milijuni ljudi u svijetu.

Više... [Kloniranje kose u 2. od 3 faze istraživanja]
 
Jesmo li konačno blizu izlječenja ćelavosti?

Nedavno objavljenja japanska istraživanja dala su novu nadu milijunima koji se bore s gubitkom kose. Senzacionalno je objavljeno: "U revolucionarnoj studiji znanstvenici iz Sveučilišta znanosti iz Tokia napravili su ekstrakciju stanice iz folikule normalnog miša i presadili je u kožu ćelavog miša. Većina kose je narasla od dva do pet tjedna, po normalnom ciklusu rasta, što znači da je ponovno izrasla iako je bila iščupana. Dakle, uspješno je uspostavljena veza s mišićima i živcima ispod kože, baš kao kod prirodne kose".

Više... [Jesmo li konačno blizu izlječenja ćelavosti?]
 
FDA upozorava Propeciu™

Američka FDA (Food and Drug Administration) dodatno je postrožila oznake upozorenja na najpoznatijem lijeku za androgenu alopeciju Propecia™(finasterid). Određeni postotak muškaraca koji su koristili navedeni lijek iskusio je seksualne probleme čak i nakon prestanka uzimanja Propecie™.

Više... [FDA upozorava Propeciu™]
 
Potvrđeno je: Nanogen VEGF Faktori rasta kose su učinkovitiji od 5% Minoksidila!

Ovih dana su objavljenji dugo očekivani rezultati istraživanja. Laboratorijskim testom je dokazano kako Nanogen-ovi Faktori rasta mnogo učinkovitije stimuliraju rast kose nego Minoksidil.

Eksperiment je proveden u neovisnom kliničkom laboratoriju u Francuskoj gdje se uspoređivao utjecaj Nanogen VEGF-a i 5%-tnog minoksidila na ljudsku kosu.

Više... [Potvrđeno je: Nanogen VEGF Faktori rasta kose su učinkovitiji od 5% Minoksidila!]
 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 2 od 2

Svijet kose prvi je neovisni specijalizirani portal na ovim prostorima na temu gubitka kose.
Cilj mu je na jednome mjestu pružiti svima onima koji su se susreli sa problemom gubitka kose podršku, sve relevantne informacije,
najnovije vijesti, edukaciju te mogućnost nabave svjetski popularnih, isključivo znanstveno utemeljenih proizvoda sa referancama
eminentnih udruga i stručnjaka za terapiju kose.