Najnovije vijesti
Test sline muškarcima otkriva hoće li oćelaviti do 40. godine

Novim testom sline, za oko 1900 kuna, muškarci u 20-ima mogu saznati koja je vjerojatnost da oćelave do 40. godine ne bi li na vrijeme tretirali kosu posebnim preparatima te usporili ili čak spriječili mogući gubitak kose.

Ćelavost je jedan od znakova starenja koji mladiće najviše zaprepašćuje. Muškarci s određenim genetskim markerom imaju 70 posto veće šanse da će oćelaviti do 40 godine života, a sudbinu svoje kose mogu saznati još u mladoj dobi uz pomoć genetskog testa, tvrde za  Daily Mail znanstvenici koji su kreirali test. Test od 1900 kn funkcionira na način da se uzima uzorak sline te potom analiziraju genetske sekvence u njemu. Oni čiji su rezultati testa negativni, najvjerojatnije će sa kosom doživjeti duboku starost.

e-max.it: your social media marketing partner
Više... [Test sline muškarcima otkriva hoće li oćelaviti do 40. godine]
 
Kloniranje kose u 2. od 3 faze istraživanja

Dana 24.01.2012 na konferenciji kliničkih dermatologa koja je održana na Hawaima, Aderans Research zaokupio je pažnju medicinske i šire javnosti prezentiranjem i govorom svojih predstavnika o napretku u kliničkom istraživanju jedinstvenih Ji Gami™ stanica. Za one koji još nisu upoznati,  Aderans Research je pionir u staničnom inženjeringu kojemu je cilj usavršiti metodu multiplikacije (kloniranja) kose, koja bi, ukoliko se pokaže djelotvorna, bila veliki iskorak u borbi protiv androgene alopecije tj. nasljednom ćelavosti od koje pate milijuni ljudi u svijetu.

e-max.it: your social media marketing partner
Više... [Kloniranje kose u 2. od 3 faze istraživanja]
 
Jesmo li konačno blizu izlječenja ćelavosti?

Nedavno objavljenja japanska istraživanja dala su novu nadu milijunima koji se bore s gubitkom kose. Senzacionalno je objavljeno: "U revolucionarnoj studiji znanstvenici iz Sveučilišta znanosti iz Tokia napravili su ekstrakciju stanice iz folikule normalnog miša i presadili je u kožu ćelavog miša. Većina kose je narasla od dva do pet tjedna, po normalnom ciklusu rasta, što znači da je ponovno izrasla iako je bila iščupana. Dakle, uspješno je uspostavljena veza s mišićima i živcima ispod kože, baš kao kod prirodne kose".

e-max.it: your social media marketing partner
Više... [Jesmo li konačno blizu izlječenja ćelavosti?]
 
FDA upozorava Propeciu™

Američka FDA (Food and Drug Administration) dodatno je postrožila oznake upozorenja na najpoznatijem lijeku za androgenu alopeciju Propecia™(finasterid). Određeni postotak muškaraca koji su koristili navedeni lijek iskusio je seksualne probleme čak i nakon prestanka uzimanja Propecie™.

e-max.it: your social media marketing partner
Više... [FDA upozorava Propeciu™]
 
Potvrđeno je: Nanogen VEGF Faktori rasta kose su učinkovitiji od 5% Minoksidila!

Ovih dana su objavljenji dugo očekivani rezultati istraživanja. Laboratorijskim testom je dokazano kako Nanogen-ovi Faktori rasta mnogo učinkovitije stimuliraju rast kose nego Minoksidil.

Eksperiment je proveden u neovisnom kliničkom laboratoriju u Francuskoj gdje se uspoređivao utjecaj Nanogen VEGF-a i 5%-tnog minoksidila na ljudsku kosu.

e-max.it: your social media marketing partner
Više... [Potvrđeno je: Nanogen VEGF Faktori rasta kose su učinkovitiji od 5% Minoksidila!]
 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 2 od 2

Naši partneri:

oktal-pharma-logo

ljekarne-dvorzak-logo

mandispharm-logo

ljekarne-lukacin-logo

ordinacijahr-logo

Svijet kose prvi je neovisni specijalizirani portal na ovim prostorima na temu gubitka kose.
Cilj mu je na jednome mjestu pružiti svima onima koji su se susreli sa problemom gubitka kose podršku, sve relevantne informacije,
najnovije vijesti, edukaciju te mogućnost nabave svjetski popularnih, isključivo znanstveno utemeljenih proizvoda sa referancama
eminentnih udruga i stručnjaka za terapiju kose.